Ankara Kombi Bakım ve Onarım Merkezi
info@erbozteknik.com

Ariston Kombi Arıza Kodları

Erboz teknik servis olarak çözemediğiniz arızalarda hem telefonda veya evinizde siz değerli müşterilerimize hizmet sunmaktayız sorun değil çözüm üretiyoruz kombi ve petek bakımlarını zamanında yaptırmanızı öneriyoruz pahalı tamiratlara karşı bakım şart

Siz değerli ariston kombi markası kullanan değerli kullanıcılar kombi servis hizmeti sağlarken en önemli konulardan biriside personelimizi güler yüzlü ve konusunda uzmanlaşmış kişilerden oluşmasıdır.Sizde destek almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Whatsapp  kullanarak çağrı merkezimiz üzerinden uzman elamanımız la ile görüşebilir destek alabilirsiniz. Ariston  Kombi Servis merkezi ile yaşanan arıza durumlarında kullanıcı isteği her zaman önceliklidir. Kombi Servis merkezinin size verdiği saat ve günde adresinize servis teknisyeni yönlendirmesi yapılır. Ürünlerinizde ihtiyaç duyulan parça değişiklikleri varsa önce size bildirilir sizin onay olduğu zaman değiştirilir. Değişen parçalarda bir yıl boyunca Ariston Kombi Servis garantisi altına alınır. Teknik olarak sorunların son bulması adına elinden gelenin fazlasını yapmakta olan ekip Ariston Kombi Servisleri ile ilçenin tüm Merkeze hizmet verilmektedir.

Bu alanda Kombi Servisi hizmet sunan onlarca firmanın önünde yer almaktadır. Sizlere hizmet anlamında yardımcı olmaya çalışan servisimiz de Servis Ücretleri de oldukça düşüktür. Sizlere kaliteli hizmeti en uygun fiyatlarla yıllardır gerçekleştiren servisimiz sizlerin emrindedir.. Sizlerin sorunlarında her zaman gereken ilgi ve alakayı gösterecek aynı zamanda çözüm seçenekleri sunacak olan profesyonel bir ekibe sahiptir.

ariston kombi servisi için (0312) 245 45 12 telefondan ulaşabilirsiniz Kombinizi zamanında düzenli bakım yaptırın fazla masraf çıkartmasın petek temizliği yaptırsanız faturalarınız düşer %50 verim artar

101 – Aşırı ısınma.
103 – 104 – 105 – 106 – 107 – Sirkulasyon ya da su durumu.(Resetleyin)
110 – Isıtma çıkış sensörü açık ve ya kısa devre(NTC1)
112 – Isıtma dönüş sensöründe açık ve ya kısa devre(NTC2)
114 – Dıs sensör açık ve ya kısa devre
116 – Yerden ısıtma termostatı açık 1P1 – 1P2 – 1P3 – Sirkulasyon ya da su durumu
201 – Kullanım suyu sensörü açık veya kısa devre
202 – Boyler (su tankı)Düşük sensörü açık veya kısa devre
203 – Anahtarlama sensörü açık veya kısa devre
204 – Gunes kolektor sensörü açık veya kısa devre
205 – Gunes kolektorunde su giris sensörü açık veya kısa devre
207 – Gunes manifoldu aşırı ısınma
208 – Gunes manifoldu Düşük sıcaklık(donma koruma)
209 – Boyler aşırı Isınma
301 – Eeprom ekran hatası
302 – GP – GIU iletişim hatası
303 – PCB dahili hata(resetlenemez)
304 – 15 dakikada 5’ten fazla resetleme
305 – PCB dahili hata(resetleyin)
306 – 307 – PCB kartı dahili hata
401 – Modem ve BUS arasında iletişim hatası
402 – Modem hatası GPRS/GSM
403 – Sim kart modem hatası
404 – Modem ve kart arasında iletişim hatası
405 – 406 – modem hatası
407 – Oda sensörü açık veya kısa devre
501 – Alev eksik
502 – Gaz valfi kapalıyken alev algılandı
5P3 – Kullanım sırasında alev kopması
601 – 602 – Baca termostatı devre dışı
607 – Difransiyel basınç anahtarı kontagı ateslemeden önce açık
6P1 – Difransiyel hava basınç anahtarı kapanmasında gecikme
6P2 – Brulor yanarken difransiyel basınç anahtarı açık
701 – Bölge 2 ısıtma çıkış sensörü hatası
702 – Bölge 2 ısıtma dönüş sensörü hatası
703 – Bölge 3 ısıtma çıkış sensörü hatası
704 – Bölge 3 ısıtma dönüş sensörü hatası
705 – Hidrolik seperator sensörü hatası
706 – Bölge 2 aşırı ısınma
707 – Bölge 3 aşırı ısınma

101 Arıza Kodu

Aşırı ısınma olduğunda arıza kodları kapsamında olan 101 problemi direkt olarak karşınıza çıkacak. Aşırı ısınma probleminde kombiye göre, direkt olarak kombinin kendisini bloke etmesi de söz konusu olabiliyor.Isınma problemi yaşadığınızda ilk yapmanız gereken vanaları kontrol etmek olacak. direkt olarak kontrolünü sağlamanızın ardından ise vanalar kapalı ise açın. Ardından panel üzerinde yer alan RESET tuşunu kullanın. Resetlemeniz durumunda ısınma sorununun önüne geçilmesi mümkün olacaktır. 3 kere reset atıldıktan sonra eğer hala bir düzelme yoksa, mutlaka profesyonel yardım almanız gerekiyor.

103 – 104 – 105 – 106 – 107 Arıza Kodu

Akış kontrol sorunu olması demek,yukarıda verilen kodlardan birinin problem olması demek oluyor. Bunun için direkt olarak basın. Düşük ise yani bir bar değerinin altında ise 1.5 bara kadar yükseltme yapabilirsiniz. Su basarak barın yükseltilmesi sağlanabilir.Bunun dışında yapabilecek olduğunuz bir müdahale yok. Su bastıktan sonra bir süre bekleyin. Problem hala devam ediyor ise resetleme yapın. Çözümlenmediyse profesyonel yardım almak en doğrusu olacaktır.

108 Arıza Kodu

Su basıncı düşük anlamında. Bunun için 1 barın altında olması yeterli. Problemin ortadan kalkması için su basılması gerekiyor. bunu siz de yapabilirsiniz. kombi tamiri kapsamında sizin müdahale edebilecek olduğunuz bir kod. 1.5 a kadar su basın. Sonrasında problemin çözümlenmiş olması gerekiyor dilerseniz direkt olarak resetleme de yaparak, sorunu ortadan kaldırın. Ancak yaptığınız müdahalelere rağmen problem ortadan kalkmıyor ise profesyonel yardım almanız gerekecektir.

305 – 306 – 307 Arıza Kodu

PBC arızası ana kart problemi, kazan ekranında beliren hata kodu elektronik kartta bir problem olduğunu gösterir.Bunun çözümlenmesi için sizin yapabileceğiniz herhangi bir şey yok. Problem kartta olduğundan, ankara ariston kombi servisi ile çözümlenmesi gerekecek. Bunun için iletişime geçerek, yardım talep etmeniz en doğrusudur.

501 Arıza Kodu

Alev eksikliği olarak nitelendirilebilecek olan problemler arasında. Ateşleme problemi yaşanması durumunda ilk olarak yapmanız gereken, cihaza gaz gelip gelmediğini kontrol etmek. Eğer gaz geliyor ise problemi çözmek adına ilk adımınız resetleme işlemi olacak. Reset atmak istemeniz durumunda, direkt olarak problem ortadan kalkabilir. Ancak sorun devam ediyor ise maksimum 3 kereye kadar resetleme işlemine devam edebilirsiniz.

Kombi sorunları direkt olarak çözümlenebilecek sorunlar olduğunda çözümü sağlayabilirsiniz. Ancak müdahalenin olmaması gereken durumlarda ekipten yardım almanız önemlidir. Profesyonel şekilde hizmet verilmesi durumunda, kombinizin sorununun kalıcı şekilde ortadan kaldırılması mümkün olacaktır. Ankara ariston kombi servisi sayesinde, direkt olarak yaşanan kombi probleminin ortadan kaldırılması söz konusudur. Direkt olarak iletişime geçerek, problemin çözümlenmesini sağlamanız mümkün.

ARIZA KODU 101: Bu kod, kombinizin aşırı ısınmasından kaynaklanan arızadır. Kombinizi kapatıp bir süre bekleyip tekrar çalıştırmanız arızayı ortadan kaldırabilir. Servis den destek almanıza gerek kalmaya bilir.

ARIZA KODU 103-104-105-106-107: Bu kod, kombinizin içindeki sirkülasyonun yeterli olmadığını ya da kombinizin su durumunda bir arızanın meydana geldiğini gösterir. Tüketici yetkili servis den destek alabilir.

ARIZA KODU 110: Bu kod, kombinizin ısıtma sensöründe kısa devrenin olduğunu ya da temassızlıktan kaynaklanan bir problemin olduğunu belirtir. Tüketici yetkili servis ile iletişime geçmelidir.

ARIZA KODU 112: Bu kod, kombinizin ısıtma ile ilgili kombiye gelen dönüş yollarında bulunan sensörde sorun olduğunu ya da kısa devrenin olduğunu gösterir. Tüketici kendi müdahalede bulunmamalı. Yetkili servis ile iletişime geçmelidir.

ARIZA KODU 114: Bu kod, kombinizin dış sensörlerinin kısa devre yaptığını ya da sensörlerde arıza meydana geldiğini gösterir. Tüketici destek için servisi aramalıdır.

ARIZA KODU 116: Bu kod, kombinizde bulunan  yerden ısıtma termostatın da arıza meydana geldiğini gösterir. Tüketici olarak yapabileceğimiz bir durum yoktur. Yetkili servis den destek almalıyız.

ARIZA KODU 1P1-1P2-1P3: Bu kod, kombinizin akışlarını, atık boşaltım sistemlerin ya da sirkülasyonunda arıza meydana geldiğini belirtir. Tüketici olarak yapabileceğimiz bir müdahale yoktur. Yetkili servis den destek almalıyız.

ARIZA KODU 201: Bu  kod, kombinizin sıcak su sensörün kısa devre yaptığını ya da arıza meydana geldiğini gösterir. Bu durumda kombiden sıcak su alamayız. Tüketici destek için servis ile iletişime geçmelidir.

ARIZA KODU 202: Bu kod, kombinizde bulunan  tankın su seviyesinde oluşan azalmasının ya da su tankında bulunan sensörlerde kısa devrenin olduğunu gösterir. Bu durumda tüketici servis den destek almalıdır.

ARIZA KODU 203: Bu kod, kombinizin elektronik devrelerinde bulunan anahtarla sensörlerin kısa devre ya da temassızlıktan kaynaklanan arızaların olduğunu bildirir. Sensör tamiri ya da değişimi gerekebilir. Tüketici yetkili servis den destek almalıdır.

ARIZA KODU 204: Bu kod, kombinizde yer alan güneş kolektör sensöründe kısa devrenin olması ya da sensör de bir hasar meydana geldiğini gösterir. Sensör tamiri ya da değişimi gerekebilir. Yetkili servis den destek alınmalıdır.

ARIZA KODU 205: Bu kod, kombinizde yer alan güneş kolektör sensörünün kısa devre yapması ya da arıza meydana gelmesi ile birlikte sensöre su gelmiş olma durumu olduğunu da gösterir. Tüketici kendi müdahalede bulunmamalı servis den destek almalıdır

ARIZA KODU 207: Bu kod, kombinizde yer alan güneş manifoldun da aşırı ısınmadan kaynaklı arıza meydana geldiğini gösterir.  Tüketici kombiyi bir süre dinlendirip tekrar kombiyi açmalıdır. Eğer sorun devam ederse servis den destek almalıdır.

ARIZA KODU 208: Bu kod, kombinizde bulunan güneş manifoldunun kış şartlarında donması nedeniyle meydana gelen arızadır. Kombiniz sıcak tutulması ve donmamaya karşı önlem alınmalıdır.

ARIZA KODU 209: Bu kod, kombinizin boyler kısımda aşırı ısınmadan kaynaklanan arızayı gösterir. Tüketici destek için yetkili servis den destek almalıdır.

ARIZA KODU 301: Bu kod, kombinizin eprom kısmında bulunan bir ekran hatasının olduğunu gösterir. Tüketicinin kombiye reset atmalıdır. Sorun devam ediyor ise servis den destek almalıdır.

ARIZA KODU 302: Bu kod, kombinizin GP ile GIU arasında oluşan iletişim hatasının olduğunu gösterir. Yetkili servis den destek alınabilir.

ARIZA KODU 303: Bu kod,  kombinin kartından kaynaklanan PCB arızası olduğunu gösterir. Tüketici müdahalede bulunmamalı yetkili servis den destek almalıdır.

ARIZA KODU 305: Bu kod, kombinizin elektronik kartında arıza meydana geldiğini gösterir. Tüketici servis den destek almalıdır.

ARIZA KODU 306/307: Bu kod, kombide bulunan PCB kartında meydana gelen bir arızanın olduğunu gösterir. Tüketici servis den destek almalıdır.

ARIZA KODU 401: Bu kod, kombinizin ana kartında oluşan hasarı gösterir. Modem ve Bus veri yolları arasında iletişim bozukluğundan kaynaklıdır. Tüketici destek için servis ile iletişime geçmelidir.

ARIZA KODU 402: Bu kod, kombinizin ana kartında arıza meydana geldiğini gösterir. GPRS ve GSM ‘den kaynaklanan hatadır. Tüketici kendi müdahalede bulunmamalı.  Servis den destek almalıdır.

ARIZA KODU 403: Bu kod, kombinizin ana kartıyla ve sim kart modem arızası olduğunu gösterir. Yetkili servis ile iletişime geçilmelidir.

ARIZA KODU 404: Bu kod, kombinizin ana kartı ile modem arasındaki iletişim bozukluğunu gösterir. Tüketici bu durumda müdahalede bulunmamalı servis den destek almalıdır.

ARIZA KODU 405/406: Bu kod, kombinizin ana kartında meydana gelen bir modem hatası olduğunu gösterir. Tüketici yetkili servis ile iletişime geçmelidir.

ARIZA KODU 407: Bu kod, kombinizde yer alan oda sensörünün kısa devre yapması ya da hasar meydana geldiğini gösterir. Bu durumda tüketici müdahalede bulunmamalı. Yetkili servis den destek almalıdır.

ARIZA KODU 501: Bu kod, kombinizin ateşleme yapmadığını belirten arızadır. Sorun sürekli devam ediyor ise tüketici servis den destek almalıdır.

ARIZA KODU 502: Bu kod, kombinizin gaz valfinde meydana gelen arızayı gösterir. Tüketici olarak destek için servisi aramalıyız.

ARIZA KODU 5P3: Bu kod, kombinizin çalışır durumda iken birden bire ateşlemenin kesilmesinden kaynaklı arızanın olduğunu gösterir.

ARIZA KODU 601/602: Bu kod, bacalı kombilerde bulunan termostatın arızalandığını gösterir. Destek için servis den yardım alınmalıdır.

ARIZA KODU 607: Bu kod, cihazınızın diferansiyel basınç anahtarının kontağı ateşlemeden önce açık olduğunu gösteren hatadır.

ARIZA KODU 6P1: Bu kod, cihazınızın diferansiyel hava basınç anahtarında kapsama sorunu meydana geldiğini veya kapsamanın gecikme problemini gösteren arızadır. Tüketici kendi müdahalede bulunmamalı servis den destek almalıdır.

ARIZA KODU 701: Bu kod, kombinizin bölge 2 olarak bilinen bölümün çıkış sensöründe sorun oluştuğunu gösteren arızadır. Tüketici yardım için yetkili servis den destek almalıdır.

ARIZA KODU 702: Bu kod, cihazınızın 2. Bölgede ısıtma dönüş sensöründe arızaların meydana geldiğini gösterir. Tüketici kendi müdahalede bulunmamalı servis ile iletişime geçmelidir.

ARIZA KODU 703: Bu kod, cihazınızın 3. Bölge kısmında ısıtma çıkış sensörünün sorun oluştuğunu bildirir. Yetkili servis den destek alınmalıdır.

ARIZA KODU 704: Bu kod, kombinizin 3. Bölgede ısıtma dönüş sensöründe problem oluştuğunu ve buna bağlı olarak da çalışmadığını gösterir. Tüketici destek için yetkili servis ile görüşmesi gerekecektir.

ARIZA KODU 705: Bu kod, cihazınızda bulunan hidrolik seperatör sensöründe hasar meydana geldiğini gösterir. Sorunun çözümü için servis ile iletişime geçilmelidir.

ARIZA KODU 706: Bu kod, kombinizin bölge 2’de aşırı ısınmadan meydana gelen arızadır. Sorunun çözümü için servis den destek alınmalıdır.

ARIZA KODU 707: Bu kod, kombinizin bölge 3’de aşırı ısınmadan kaynaklı arızanın olduğunu gösterir. Tüketici kendi müdahalede bulunmamalı yetkili servis den destek almalıdır.

ARIZA KODU SP1: Bu kod, kombinizin birinci ateşleme denemesinde başarısız olduduğu anlamına gelen arıza kodudur. Arıza çözümü için ateşleme trafosu kontrol edilmelidir. Çakmak bağlantıları incelenmelidir.

ARIZA KODU SP2: Bu kod, kombinizin ikinci ateşleme denemesinde başarısız olduğu anlamına gelen arıza kodudur. Arıza çözümü için çakmak sistemi kontrol edilmelidir. Çakmak soket ve bağlantıları incelenmelidir.  Gaz valfi kontrolleri yapılmalıdır.

ARIZA KODU SP3: Bu kod, kombinizin üçüncü ateşleme denemesinde başarısız olduğu anlamına gelen arıza kodudur. Arıza çözümü için çakmak sistemi kontrol edilmelidir. Çakmak, soket bağlantıları incelenmelidir.  Gaz valfi soket ve bağlantı kontrolleri yapılmalıdır.

Bizi Arayın
WhatsApp chat