ALARKO Kombi Arıza Kodları
Serena Arıza Kodları
E01 Arıza Kodu : Kombinin Ateşleme İşlemini Gerçekleştiremediğini Belirten Koddur. Bu Durumda Cihazdan Verim Alınması Söz Konusu Olamaz. Kombiye Gazın Gelip Gelmediğini Kontrol Ediniz. Eğer Gaz Girişi Var İse Kombiye Birkaç Defa Olmak Şartı İle Reset Atınız. Resetten Sonrada Düzelmez İse Gaz Armatürün De, İyonlarda, Elektrotlarda Veya Kartta Sorun Olabilir. Alarko Serena Servisi Tarafından Müdahale Gerekir.
Trendy Kombi Arıza Kodları
80 Ledi Yanıp Sönüyor İse : Cihaz Kendini Kullanıma Kapatmış Durumda. Bu Sebeple De Kombi Ateşleme Yaparken Alev Almadığından Dolayı Verim Sağlıyor. Alarko Trendy Servisi’ni Aramanız Gerekir.
Trendy Kombi Hata Kodlari, Trendy Ariza Kodlarinin Anlamlari
80 Ve 70 Ledi Yanıp Sönüyor İse : Kombinin İçinde Mevcut Olan Isı En Yükseğe Ulaştığından Dolayı Kombi İşlevlerini Geçici Olarak Kilitlemiş Demektir. Cihaza Reset Atınız. Bir Süre Müdahale Etmeyiniz. Düzelmesini Bekleyiniz. Düzelmiyor İse Servis Çağırınız.
80 Ve 60 Ledi Yanıp Sönüyor İse : Cihazın Bacasının Çekimin De Problem Yaşandığını Belirleyen Hata Bildirimleridir. Acil Olarak Kombi Bacasını Kontrol Ettirmeniz Gerekmektedir.
60 Ledi Yanıp Sönüyor İse : Kombinin Hava Akım Sorunu Mevcut. Fanın Da Arıza Meydana Gelmiş Veya Baca Çekim Gücünü Kaybetmiş Olabilir. Teknik Servis’ten Yardım Almanız Gereken Bir Durumdur.
70 Ve 60 Ledi Yanıp Sönüyor İse : Kombinin İçerisin De Ki Su Basıncı Düşük. Kombiye Su Basıldığı Takdir De Sorun Çözümlenecektir. Standart Su Bar Ayarı 1,5 Bardır.
50 Ledi Yanıp Sönüyor İse : Kombinin Sıcak Su Akıtmasın Da Ki Etmen Olan Parçasın Da Hasar Meydana Gelmiş Durumda. Tüketici Sıcak Suyu Almakta Zorluk Çekebilir Veya Sıcak Su Hiç Akmayabilir. Sensör Değişirse Sorun Çözümlenir.
40 Ledi Yanıp Sönüyor İse : Kombinin İçerisin De Petekleri Isıtmaya Yarayan Sensör Bulunmaktadır. Eğer Kombi De Bu 40 Ledi Yanıp Sönüyor İse Bu Sensör De Arıza Var Demektir. Cihazın Derecesi Yükseltilse De Petekler Isınmayabilir. Servis Çağırmanız Gerekir.
Trendy-D Kombi Kodları
F5 + İng Anahtarı Arıza Kodu : Hava Akımın Da Arıza Meydana Geldiği Belirten Koddur. Hava Prosestatı Arızalı Veya Baca Çekimi Yetersiz Olabilir. Servis Çağırınız.
F4 + Reset + İng Anahtarı Arıza Kodu : Cihaz Ateşlemeye Geçiyor Fakat Alev Almadığı İçin Çalışmıyor. Gazla İlgili Sorun Meydana Gelmiş Veya Gaz Grubu, İyonizasyon Yahut Kart Arızalı Olabilir. Alarko Servis İle Görüşmeniz Gerekir.
Trendy-D Kombi Kodlari, Trendy-D Hata Kodlari
Trendy-D Hata Kodlarinin Anlamlari
F4 + İng Anahtarı Arıza Kodu : Kombi Ateşleme İşleminden Sonra Alevlemesi Sahte Oluyor. Bu Durumda Da Cihazın Verim Sağlaması Mümkün Olamaz. Sorunun Tespit Edilmesi İçin Servis Çağırmanız Gereken Durum Söz Konusudur.
F3 + İng Anahtarı Arıza Kodu : Peteklere Sıcaklık Gitmesini Sağlayan Sensör De Arıza Meydana Gelmiş. Bu Şekilde Kullanıcının Petekleri Isınmayabilir. Sensör Değişir İse Cihaz Da Eski Verimini Sağlayabilir. Alarko Trendy-D Servisi’ni Çağırınız.
F2 + İng Anahtarı Arıza Kodu : Kombiden Sıcak Su Gelmesin De Baş Gösteren Parçalardan Biri Olan Ntc Sensörün De Arıza Meydana Gelmiş. Bu Şekilde Kullanıcı Sıcak Su Alamaz. Servis Tarafından Sensör Değişimi Gerekir.
F1 + Reset + İng Anahtarı Kodu : Kombiler De Aşırı Isınma Sorunu Olduğu Zamanlar Da İçerisin De Bulunan Limit Termostat Devreye Girerek Kombinin Zarar Görmesini Engeller. Eğer Ekranda Böyle Bir Kod Beliriyor İse Bu Sensör Görevini Yapamıyor Demektir. Cihaza Reset Atınız. Şayet Düzelmez İse Servis İle Görüşüp Sorunun Çözümü Hakkında Bilgi Alınız.
F0 + İng Anahtarı Arıza Kodu : Cihazın Suyunun Azaldığını Veya Bittiğini Gösteren Arıza Kodudur. Kombinin Su Basıncı Düştüğü Zamanlar Da Cihaz Bu Arıza Kodunu Verir. Basıncı 1 İle 2 Arasına Getirip Kombinin Eski Çalışmasına Devam Etmesini Sağlayabilirsiniz. Eğer Su Basıncı Standart Seviye De İse Su Dolaşımında Arıza Meydana Gelmiştir. Alarko Kombi Servisi’ni Arayınız.
Serena (Eski Model) Hata Kodları
E01 Hata Kodu
Ateşleme arızası.
►► Genelde çok sık yaşanan arıza kodlarından biri olmaktadır. Bu arıza durumunda servis öncesi konut içindeki gaza basılmalıdır. Gaz vanaları kapalı ise açmak gerekir. Kombiye de gaz geldiğinden emin olmanız şarttır. Gaz vanaları açık ve kombiye gaz gelmekte ise resetleme işlemi yapmalısınız. Resetleme sonrasında arızanın devam ettiğini görürseniz eğer; anakart, gaz armatörü ya da elektrotlar ile alakalı bir sorun olabilir. Arıza ancak yerinde uzmanı tarafından görülür ise net tespit yapılabilir ve sorun çözümlenebilir. Bu konudaki yardımları almak üzere Alarko Servisi ile görüşmeniz gerekir.
E02 Hata Kodu
Emniyet termostatı sorunu.
►► Aşırı ısınma sebebi ile emniyet termostatının açıldığını belirtir. Cihaz bu arıza kodunu verdiği zaman emniyette demektir ve bloke durumdadır. Öncelikle kombinize reset atmalısınız. Resetleme sonrasında tesisat ve kaloriferlerin vanalarına bakabilirsiniz. Vanaları kapalı görürseniz açık olacak şekilde ayarlamanız gerekmektedir. Vanalar açık ise ve resetleme sonrasında sorunda düzelme olmaz ise; tesisat tıkalı, kalorifer filtresi tıkalı olabilir. Pompa, ana eşanjör ya da üç yollu vana gibi önemli parçalarda sorun olabilir. Arızanın teşhisinin yapılması ve sorunun çözümlenmesi için servisi aramanız gerekir.
H20 Hata Kodu
Düşük basınç problemi.
►► Tesisattaki mevcut suyun yetersiz olduğunu belirten arıza kodudur. Genelde çok sık karşınıza çıkabilir. Bu arıza durumunda cihaza ihtiyacı olan suyu basmak gerekir. Serena model kombinin sağında bulunan bar göstergesine bakarsanız eğer 1 barın altındadır. Yani basınç düşük demektir. Serena kombinin sağ altında monteli durumda olan siyah doldurma musluğunu yavaşça sola çevirmeli ve tesisata 1,5 bar kadar su basılmalıdır. Su basma işleminden sonra arıza düzelir. Düzelme olmazsa eğer reset atabilirsiniz. Sorun yine de düzelmiyorsa eğer, işlemi yapamıyorsanız veya arıza sıkça tekrar ediyorsa
E05 Hata Kodu
Kalorifer sensör problemi.
►► Kalorifer sistemi sensöründe problem olabileceğini belirten arıza kodudur. Bu gibi arıza durumlarında teknik açıdan yapılması gereken en önemli şey servisi aramak ve yardım almaktır. Sensörün arızalı olması, sensör borularında nemlenme olması ya da sensör bağlantılarında problem olması sebebi ile bu arıza durumu yaşanır. Arıza teşhisi yapılarak sorun uzmanı tarafından kısa sürede çözümlenir.
E06 Hata Kodu
Sıcak su sensör problemi.
►► Kombide sıcak su sisteminde çalışan sensörde sorun olabileceğini belirten bir hata kodudur. Bu arıza durumunda sensörde problem olabilir, sensör borularında nemlenme, sensör bağlantılarında sorun olabilir. Teknik açıdan arızanın net olarak teşhis edilmesi ve çözümlenmesi adına mutlaka Alarko Servisi yardımı almalısınız.
E14 Hata Kodu
Hava akış problemi.
►► Serena model kombiler hermetiktir. Hermetik cihazlarda hava akışı fan yardımı ile olur. Bu arıza durumunda fan, prosestat veya elektronik kartta problem olabilir. Dışarı uzanan hava akım borusu uzun olabilir ya da yerinden çıkmış olabilir. Arızanın teşhis edilerek onarılması için mutlaka uzman yardımı almalısınız.
E22 Hata Kodu
Parametre ayarlarında sorun var.
►► Parametre ayarlarının bozuk olduğunu belirten bu arıza durumunda mutlaka Alarko Servisi ile görüşmelisiniz.
E35 Hata Kodu
Alev yokluğu.
►► Brülörde yanma olmasına rağmen alev yokluğu yaşandığını belirtir. Cihaza reset atmalısınız. Yani açma-kapama uygulaması yapmalısınız. Buna rağmen arızada düzelme olmaz ise; anakart, iyonizasyon elektrodunda veya gaz armatöründe sorun olabilir. Arıza tespit ve onarımı için mutlaka servisi arayın.
Serena (Yeni Model) Hata Kodları
F4 Hata Kodu
Ateşleme denemesi olmasına rağmen alev yok.
►► Ekranda F4 arıza kodu ile birlikte reset yazısı da belirmektedir. Bu gibi arızalarla karşılaştığınız zaman öncelikle kombinize gaz geldiğinden emin olmanız gerekir. Gaz gelmesine karşın arıza durumu devam etmekte ise R düğmesine basarak kombinize reset atın. Resetleme işleminden sonra da arıza devam ederse eğer; anakart, gaz armatörü ya da elektrotlarda sorun olabilir. Arızanın tespit edilerek çözümlenmesi için servisi aramanız gerekmektedir.
Önemli Bilgi: Ekranda F4 arıza kodu ile birlikte anahtar sembolü belirirse sahte alev anlamına gelir. Yani gaz vanasının kapalı olmasına karşın brülörde alev algılanıyor demektir. Bu arıza durumunda cihaza R düğmesine basarak reset atın. Düzelme olmaz ise; anakart, iyonizasyon elektrodu ya da gaz grubunda sorun olabilir. Arıza tespiti ve onarımı için servisi aramalısınız.
F1 Hata Kodu
Aşırı ısı limit termostat hatası.
►► Bu gibi durumlarda ekranda reset yazısı ve anahtar sembolü de olur. Aşırı ısı sebebi ile cihaz emniyete alınmış ve bloke şekildedir. Öncelikle kalorifer ve petek vanalarına bakabilirsiniz. Vanalar kapalı ise açmanız gerekmektedir. Vanalar açık ise R düğmesine basarak kombinizi resetleyin. Resetleme sonrasında da arıza durumunda değişiklik olmazsa eğer; ana eşanjör, devir daim motoru ya da üç yollu vana arızalı olabilir. Filtre tıkalı ya da kalorifer tesisatında tıkanma olabilir. Arıza teşhis ve onarımı için servisi aramalısınız.
F5 Hata Kodu
Fark basınç anahtarı problemi.
►► Hava akış arızası denilebilir. Bu arıza durumunda hava akışına yardımcı olan prosestat, fan ya da anakart gibi parçalarda sorun olabilmektedir. Dışarı uzanan hava akım borusunun yerinden çıkması halinde ya da uzatılması işleminden sonra da bu sorun yaşanabilir. Arıza onarım ve tespiti için mutlaka servisi arayın.
F3 Hata Kodu
Kalorifer sensöründe sorun var.
►► Kalorifer ısı sensöründe problem olabileceğini belirtir. Kalorifer sensörü arızalı ise, sensör bağlantılarında problem var ise, sensör boruları nem yapmış ise bu sorunla karşılaşırsınız. Bu arıza durumunda kullanıcı olarak cihaza herhangi bir işlem yapmayın. Arızanın tespit edilmesi ve çözümlenmesi için servisi arayın.
F2 Hata Kodu
Sıcak su sensöründe sorun var.
►► Sıcak su ısı sensöründe sorun olabileceğini belirten arıza kodudur. Sıcak su sensörü arızalı ise, sensör bağlantılarında kopma-kısa devre var ise, sensör borularında nemlenme var ise bu sorun yaşanabilir. Bu arızanın tespit edilerek çözümlenmesi açısından servisi aramalısınız.
F0 Hata Kodu
Tesisat basıncı düşük.
►► Tesisat su basıncı düştüğü zaman genelde bu sorun yaşanmaktadır. Basıncı yükselttiğiniz zaman sorun düzelir. Yeni model Serena kombinin sağ altında monteli olan mavi doldurma musluğunu yavaşça sola çevirmeli basınç göstergesi yeşile gelene dek kombiye su verilmelidir. işlemden sonra doldurma musluğunu mutlaka kapatın, açık kalmasın. Sorun düzelmezse reset atın. Sorun devam ederse, sıkça yaşanırsa ya da su basma işlemini yapamazsanız bu durumda Alarko Servisi’ni arayabilirsiniz.